18

▓ Selamlar orada olduğunu umduğum sayın okur.Nassın,ne yaptın?Bayram nasıl geçti?Anlat hele.

▓ Birkaç haftadır başıma giren anlık ağrılardan iyice psişik gibi hissetmeye başladım.Ama fakat lakin ki öyle değilmiş.Nereden mi anladım? Dedim bu psişikler böyle olunca dedim ya geleceği görür yada ne bileyim eşyaları hareket ettirir,değişik güçleri olur dedim.En azından izlediğim filmlerde,dizilerde yada okuduğum bazı kitaplarda böyle görmüş insanım.Bildiğin sıradan ağrıymış.

▓  Bankalardaki sistem de çok ayrı olaymış a dostlar.Dinleri imanları para mı olmuş ne olmuş?Kaçtır arayıp yok size bilmem ne kadarlık bayram kredisi verelim deyi tutturmuşlar.Bayram vesilesi ile ortalık şenlenmişken basıveriyorlar kredi neyimi.

▓  Şeker reklamındaki dedeye yazıklar olsun.Yaşın olsun yüz yermi öç hala kapitalist sistemin çarkını döndürüyon dedem.Ondan sonra gelsin acıklı müzik.Ağlasın insanlar.

▓ Şeker dedim de aklıma geldi.Bayramda misafirliğe gidince daha önce makasını duymadığın şekerler,çikolatalar olur hani.Ama tatları şahanemsi çıkar.İnsanın ön yargılarını yıkan değişik bir olay.Akraba ziyaretinde yeni tatlara açık olmak lazım.Yiyin yiyin.

▓ Toplu mesaj olayı bambaşka bir şey.Üzerine alınıp sadece sana gönderilmiş gibi cevaplasan ayrı,umursamayıp cevaplamazsan ayrı dert.Arkadaşlarla hep birlikte otururken sonradan gelen elemanın herkese selam verip sadece senin karşılık vermen gibi yada herkes selam derken senin dememen gibi.Garip.Tuhaf.

▓  Bayramda kapıya gelen çocuklardaki rahatlık mı desem ne desem bilemedim ama o şey kimsede yok gerçekten. Hadi şekeri beğenmedin.Merdivene ne diye tükürüyon be mübarek. Ben mi gel dedim sana kapıma kadar.Harçlık vermedik diye de  protesto etmiş olabilirler.

▓ Söyledim de sinirlendim.Blog bizimken burada rahat davranıp biraz şikayet etmek  istiyorum.Bütün sene hal hatır sormayıp bayramda toplu mesaja yüklenen insanlar açıkçası hiç samimi değil.Bu insanlar yalancı mantı gibi bir şey.

▓ Düzenli olarak mizah dergisi okuyanı sev.Hele ki biriktireni,özenle saklayanı  bırakma ciğerim.O insan güzeldir,kıymet bilir.

▓ Kısa kollu gömlek neden bana bu kadar sevimsiz geliyor anlayamadım.Kim çıkardıysa olmamış.O  dönemin uzun gömleklisine de yazıklar olsun.Ya sen uzun gömleklisin.Senin ayrı bir duruşun,tavrın olsaydı ne olurdu? Kardeşim diyeydin dur hele diyeydin.Gömlek dediğin uzun kollu olur etme diyeydin.Diyememişsin yazıklar olası.

▓ Yazacağı yazıyı müsvedde kağıda yazan,orada karalamalarla yada üzeri çizilmiş kelimelere aldanıp uzunca yazdığını düşünüp temize geçince o kadar fazla yazmadığını görenin acısı..Yok doğru kelimeyi bulamıyorum.Hayır ağlamıyorum.Ne alakası var?

▓ Roman alırken yada biz ona herhangi bir kitap alırken satılma oranına göre alanın okuyuculuğundan işkillenirim arkadaş.Hele ki okuyup da bunun reklamını New York Times gibi yapan okumayı bıraksın lütfen.Gelmiş bana "bestseller" tanıtımı yapıyorsun ya söyleyeyim ben o an bi soğuyorum senden. Gerçi şu zamanda okuma oranını düşünürsek bu duruma söylenmemem gerekir ama soğuyorum arkadaş.

▓ (Bazılarını yani bazı kesimi konu dışında tutarak) Kütük bir neslin yetiştiği çok açık.Bu neslin bir sonraki nesle öncü olacağını bilmek ise daha korkutucu.

▓ İnsanların az bildiği yada bilmediği fakat benim çok sevdiğim şeylerin aniden çok bilinen bir şey olması gerçekten sinir bozucu. Diziyse hayran kitlesinin artması,müzik grubuysa şarkılarının bir anda aşırı derecede dinlenmesi,yazarsa kitaplarını aniden çok satanlarda görmek içler acısı.

▓ Epeydir düşünüyorum.Bazı yazarların daha fazla okuyucuya ulaşmak için yaptığı ucuz numaraları anlamaya çalışıyorum.Örneğin Dostoyevski.. Bu dönemin yazarı olsaydı sosyal medyada var olmak adına her sabah günaydın yazar  mıydı ? Havuz başında ayaklarının fotoğrafını çeker miydi? Yazdığı romanlarla onu anlayan insanlara yeterince yakın olduğunu unutup ben de sizdenim ben de bunlara gülüyorum dercesine komik fotoğraflar paylaşır mıydı? Edebiyatın yüceliğini yeni yetme popçu seviyelerine düşürür müydü? Bir dakikalığına terörü lanetleyip hemen konuyu değiştirir miydi?Daha neler yapabilirdi? Yada yapmaya cesaret eder miydi? Edebiyatı bu kadar düşürebilir miydi?

▓ Haydi bu haftalık bu kadar olsun.Tekrar görüşmek üzere.