Olduramadık

▓ Merhaba.

▓ Günlük tuttuğum vakitler,çok uykum olurdu yazamazdım arada.Ertesi akşam yazmaya başlamadan önce,özür dilerdim günlükten.Misal:"Sevgili Günlük!Dün akşam yazamadığım için çok üzgünüm.Ama bu akşam uzun uzun anlatacağım olanları."Saflığa gel :)

▓ İki haftadır blogla ilgili bir yazı girişiminde bulunamadım elimde olmayan sebeplerden dolayı.Hemen bi parantez açıp eleştiricem kendimi bir saniye. (Milyonlarca okurum varmış gibi niye de kendimi yazamadım diye suçlu hissediyosam ?) Sevgili blog okuru!İki haftadır yazamadım.Ama bu hafta uzun uzun yazacağım.Günlük staylaa...

▓ Teknoloji çok ilerledi dememize rağmen yıllardır hiç değişmeyen ve teknolojinin bu konuda bir halt etme girişiminde bulunmadığı tek olay defter kaplama olayıdır.Ben çocukken de tek başına imkanı yok kaplanamazdı.Gördüğüm kadarıyla şimdi de durum böyle.Bant ver ya da şurayı tut kaymasın kap replikleri kimin için değişti sorarım size.Dolayısıyla ne zaman ki birisi bu soruna çözüm bulur,o zaman derim ki;arkadaş teknoloji almış yürümüş.

▓ Bazen tek ihtiyacımızdır narkoz etkisi.Bedenin tüm ağırlığından kurtulup havalanma hissi.

▓ Yazdığı şey kafiyeli olsun diye ya da konuşurken bi kafiyeli laf söyleyeyim diye kendini harbiden yırtan insan gördüm.Eleman şartlanmış,her dakika bişeyler uydurma çabasında.O halini görsen acır da iki Falım Sakız alır maniyi tutuşturursun eline.Halbuki bilmiyor android hesabı olmaz bu işler.Hayatın cilveleri olmalı kafiyeler.(Misal şimdi ver dikkatini buraya -ler,-ler uyumunu gördün mü?Evet.Peki hiç zorlandım mı? Hayır.)

▓ Düşündüm de günlük hayatta bu kadar çabalıyorsa bir insan,Serdar Ortaç'ın durumu içler acısı o zaman .

▓ Sen daha psikopat görmemişsin.Yeni defter alıp arkasında 160 yaprak yazmasına rağmen ""Acaba içinden yırtmışlar mıdır"" diyerek kendi kendini yiyebilen bir insanım ben.

▓ Kendimi en yalnız hissettiğim anlar,yolda yürürken-üstelik durup dururken-birisine; "Ne bakıyon len ibiş !"diye baağırmak istediğim anlardır.O kadar takmış ki kafaya mala bağlamış o anda düşün .

▓ Eneeeee!Birer birer başladı diziler.Etrafta deli gibi dönen Kıvanç Tatlıtuğ muhabbetinden anladım.Saçmalamadan ,normal normal izleyebilirsiniz.İzin verdim gitti.

▓ Ortalıkta hala evli-mutlu-çocuklu üçlemesinin her daim gerçek olduğuna inanan var.Ben evli ve çocuklu olup üstelik sıfır problem yaşayıp mutlu olup klip tadında yaşayan birilerini hiç görmedim de ondan söylüyorum.

▓ Psikoloji bilginize güvenip soruyorum.Kalabalık içine karışmaktan çekinen insanların nasıl bir fobisi olmuş oluyor ? Ben değil de bir arkadaş yahu!

▓ Hep istemişimdir.Filmlerdeki gibi canın sıkıldı mı topla bavulu,git uzaklara.Biliyorum siz de istersiniz.Ama hep birlikte gidersek geride kalanlara acıma,üzülme edebiyatını nasıl yaparız?Kameralar hangi birimize yetişsin ve çeksin bizi kafamızı otobüs camına dayamış hayaller kurarken.



▓ Kabul edelim ki ; elimize bi dürbün geçtiği zaman ilk yaptığımız balkona çıkıp mahalleyi gözetlemektir.Hadi canım.Hiç yapmamış olamazsınız.Gerçi böyle şeyleri biz yapmayız,hep arkadaşlar hep arkadaşlar....

▓ Geldi çattı bienal zamanı.Kasıma kadar zamanımız var sayın okur.

▓ Hepimiz radyo modunda olsak ya! Şarkılarla ifade edilsek.Ne söyleyeceğimiz bilinmeden yaşasak.Sonra şarkılar değiştikçe duygu karmaşasından çıldırsak.

▓ Anlık ileti tadında ilişkiler.Hep bir güncelleme arayışında.En güzeli yaşayıp içinde paylaşmamak aslında.(Face aşıklarına armağanım olsun.)

▓ Çok üzgünüm şahsım adına bir ileti bile yokken....

▓ Bugün (24 Eylül) Zeki Müren'in ölüm yıl dönümü.TSM için büyük kayıp.Hiç alakam olmaz,asla dinlemem diyenler var.Ama sorsan çat pat bilir bişeyler .Yani TSM ile az ya da çok alakası varsa birinin büyük bir payı Zeki Müren alır.Hay lanet olmaya! O kadar lafımın üstüne hala da dinlemem diyosan ay dont biliv yu.(Mehmet Ali Birand stayla isyan ederim)




▓ Ojeler gibi olsadı tüm hatalar.Asetonla silinse,yok olsa.En büyük ceza,aseton kokusuyla geniz yakmaca.

▓ Hep ütopik,hep hayalci deme bana ya da bir başkasına.Her gece rüyalarında başka başka alemlere gidip dururken.

▓ Bazı isimlerin müzikle hiç uğraşmamasını dilerdim.Bu ülkede bile olmamasını dilerdim.

▓ Çeviri yapmak zor iş.Edebi metinler dışındakiler kolay olabilir belki.Ama şiir çevirileri muammalı bi olay.İşi b*k etme sonucu da ortada.

▓ Bazen de yabancı dilde söylenmiş bir şarkıyı çevirip kendi dilinde anlamsız buluyorsun ya merak etme onun o dilde geçerliliği var arkadaşım.Rihanna Man Down derken sen çıkıp ana ana ana ben adam öldürdüm desen ...Olmaz,olabilemez.

▓ Nazım Hikmet'in "Şaşıp Kalma Üstüne" adlı şiiri aklımda uzun zamandır.Nedenini bilmemekle beraber sorgulama gereği de duymadım.Memnunum halimden.

▓ Gırgırınız,şamatanız bittiyse sizi haftanın öne çıkan başlılarını daha doğru beni eleştirmeye zorlayan başlıklarını değerlendirmeye davet ediyorum.Acilen kam piliz.

▓ Öptüm-öptürmem-öpücem olayı;Cem Yılmaz'ın gösterisinde anlattığı koydum-koyarım-ben de koyjam abi muhabbetine mi döndü ne? Siyaset demek,muhalefet olmak demek bu değildir ki.Yani ben öyle biliyorum.

▓ Muhalefet demişken ....Muhalefetin bir süredir devam eden suskunluğu beni rahatsız ediyor.


▓ Uzun zamandır görünmeyen ama bundan rahatsız olmadığım diğer bi isim de Melih Gökçek.En son logo yaparken bırakmıştık hala oralarda mı bilemiyorum.Kedi yapacaktı logoyu değil mi?


▓ "TECAVÜZE UĞRAYAN KADIN TECAVÜZCÜSÜYLE EVLENSİN."
"CİNSEL SUÇLARLA İLGİLİ DAHA HIZLI KARAR ALABİLMEK İÇİN RUH SAĞLIĞI RAPORUNDAN VAZGEÇİLEREK SADECE BEDEN SAĞLIĞI RAPORU İSTENSİN."
"15 YAŞINDAN KÜÇÜKLERE KARŞI RIZAEN CİNSEL İLİŞKİ SUÇLARININ CEZA MİKTARLARI DÜŞÜRÜLSÜN."
.......Bu üç madde HSYK'nın "İŞ GÜCÜNÜ HAFİFLETMEK" adına sunduğu öneriler.Bu öneriler hangi insan beyninin ürünü gerçekten bilmiyorum.Aslında bu konuda bilmediğim ve anlamadığım daha birçok yer var.Bu işin sonunun nereye varacağını bilememem gibi.HSYK'da iş gücünü hafifletmek ne iştir anlayamamam gibi.
Hadi onu da geçtim zaten iş yükünü hafifletmek adına TECAVÜZ İLE İLGİLİ MADDELERE yoğunlaşıldığına göre durum vahim demektir.
Rızaen kavramı da ayrı bi mesele.Ve bunun yanında 15 yaş altı ne demektir ? Hadi 15 yaşın altında ve RIZAEN bu b*k yenildi .Davulla zurnayla pür neşe mi oluyor? Rızaen çünkü.


▓ Ayıptır ayıp Sarkozy! Bizden önce ziyaret etmeler,rol çalmalar falan kendine gel.Seni rencide ederiz.

▓ Her gün şehit haberleri almaktayız. Tamam şehitler ölmez vatan bölünmez.Ama bunu demeyi bırakın artık .Bişeyler yapın.Hesap sorun.


▓ Bu haftalık bu kadar millet.Haftaya yeni yazıyı burada görene dek müziğe,edebiyata yakın durun.Siyasetten bi haber olmayın.
Sadece bu haftalık değil her zaman gerçekleri görebilecek kadar açık gözünüz,yıkanmaya izin vermeyecek aklınız ve herşey hakkında yorum yapabilecek kadar fikriniz, bilginiz olsun.Hayden gorüşürük.

NOT: Sevgili Tamba Tumba gitti efenim.Bıraktı gitti buraları.Kendisi benden 3 saat sürecek yol uzaklığında yani yakın sayılır ama şimdi uzaklardasın edebiyatı yapacak kadar uzakta diyebiliriz.Bir hafta oldu gideli özledik kendisini.Acilen gelmesi dileğiyle....